Coro

Creat a l’octubre de 2011, per Fernando Marina i Llorenç Gelabert, en el marc de l’Associació Acadèmia 1830, el cor de cambra està format per un grup de cantants amb una sòlida formació musical, vocal i experiència coral, ja sigui com a solistes, cantants de cor, instrumentistes, compositors o fins i tot com a directors de cor o de banda. A més, el cor pretén ocupar un espai diferenciat dins panorama coral de les Balears, donant conèixer el repertori actual del panorama coral internacional així la música d’autors mallorquins (ha estrenat obres de Baltasar Bibiloni, Pep Alarcon, Jaume Salom, etc.).
Juntament amb l’orquestra d’Acadèmia 1830 ha interpretat una gran quantitat dels mes importants oratoris: Les cantates BWV 4, BWV 84, BWV 22, la Missa en sol menor BWV 235, i la Passió segons sant Joan de JS Bach, Israel a Egipte de G. Fr Haendel, el Rèquiem de Mozart o la Missa de Glòria de Puccini.

 

El cor Acadèmia 1830 ha actuat en els principals auditoris i festivals de l’illa: Teatre Principal de Palma, Auditori de Palma, Festival dels Patis de Palma, Auditori de Manacor, Auditori Sa Màniga, Sóller, Sa Pobla, Inca, Pollença, Portocristo , Santa Margalida, etc.. També ha actuat a Menorca, inaugurant el 40 Festival d’Estiu de Joventuts Musicals d’estiu de Ciutadella el 2012 i en la Pasqua de 2018, oferint una gira de concerts del Rèquiem de Mozart a Ciutadella i al Teatre Principal de Maó amb un gran èxit de crítica i de públic.

Actualment, tots els seus membres reben sessions de tècnica vocal gairebé individualitzades amb la professora Yolanda Riera. El cor és dirigit per Fernando Marina