Orquesta

Acadèmia 1830 és una associació musical creada l’any 2011 amb     l’objectiu de difondre el gran repertori de la música clàssica a les       illes. L’Acadèmia té dues grans branques: l’orquestra i el cor, el que           li permet abordar tant els gèneres vocals i instrumentals per separat         o conjuntament segons la producció i el programa.

 

L’Orquestra Acadèmia 1830 és una formació instrumental flexible i variable de joves músics professionals de l’illa de primer nivell musical. La seva versatilitat li permet abordar des del gran repertori simfònic de Beethoven, amb el qual es va presentar per primera vegada en concert públic, a la tradició barroca i clàssica, el gran repertori romàntic, fins a la música del S. XX.

Festival  Patis de Palma.  Junio  2012. Monográfico  Vivaldi

 

Acadèmia 1830 va fer el concert de presentació a l’abril del 2011, a l’Auditori de Cap de Pera, amb un monogràfic d’obres de Beethoven, actuant com a solista convidat a Andreu Riera. En aquests anys s’ha consolidat com una agrupació de referència musical de l’illa amb gran acceptació per part del públic i la crítica especialitzada. Ha actuat en els principals auditoris i sales de concerts i festivals de l’illa (Teatre Principal de Palma, Teatre de Santany, Auditori de Manacor, Castell de Bellver, Festival de JJMM de Cap de Pera, i JJMM de Ciutadella, etc.).

Especialment elogiades van ser les produccions de Tangos d’Astor  Piazzola i Amor Brujo de Falla (2013), la Passió segons sant Joan de Bach (2014),  la Gran Missa en Do menor de Mozart amb el Markus Chor de Munic (festival Música Mallorca 2014) o el Rèquiem de Mozart amb la Capella Davídica de Ciutadella (març 2018).

Des del curs 2013/14 té una temporada estable de concerts on interpreta les grans obres del repertori orquestra (simfonies de Haynd, Mozart, Beethoven). Ha col ·laborat amb grans figures del panorama internacional (Pierre Reach, Paul Badura Skoda, etc) així com que la majoria de solistes vocals i instrumentals de les illes (Andreu Riera, Enrique Bernaldo de Quirós, Oriol Palau, Juan José Pardo, Maia Planas, Antoni Lliteras, etc.). Col·labora amb les principals institucions culturals de les illes (Conservatori Superior de les Balears, Conservatori Professional de Mallorca, Capella Davídica de Ciutadella)

 

L’orquestra ha participat també en les temporades d’òpera del Teatre Principal de Palma per interpretar les versions familiars havent-hi ja programat la Flauta Màgica de Mozart (2013), Tosca de Puccini (2014) i El barber de Sevilla de Rossini (2015 i 2016) . I la temporada de ballet del 2016 amb la versió de Don Quixot de Minkus.

 

El seu director fundador és Fernando Marina.