Canvi de director de la producció 24 de septiembre

Degut a problemes de salut la producció de dia 24 de setembre amb la 1ª simfonia de Mahler serà dirigida pel jove director  Salvador Váquez.

SALVADOR VAZQUEZ

 

Reconegut com un dels artistes més vibrants i carismàtics de la nova generació de directors d’orquestra a Espanya, amb un entusiasme especial per l’òpera. La crítica ha dit:

“La batuta de Salvador Vázquez, plena d’agilitat, brillantor i romanticisme (com ho requereix aquesta obra) va saber capitanejar amb gran complicitat una OFM plena d’expressivitat, color, timbre i perfecte empastament sonor, perfectament conjugat tot en un esforç propi del sobrenom d’aquesta obra.” (Veronica G. Prior. Revista Ritme. Mahler 1. Maig 2022)

“L’exercici orquestral desplegat pels faristols de l’OFM i la batuta del mestre Salvador Vázquez es va situar en els termes de versió d’absoluta referència no només per l’especial il·luminació dels professors – senzillament irresistible– sinó també per aquest moment únic que és ser testimoni de la maduresa artística d’un músic tan complet al podi com és la batuta del mestre Salvador Vázquez.” (Alejandro Fernández. Mahler 1. Maig 2022)

“Salvador Vázquez confirma els progressos de la seva jove carrera que va demanant altres vols de més alts compromisos artístics” (Revista SCHERZO. Març 2018)

Músic guardonat, el 2015 va rebre el Premi ‘Ciutat de Màlaga’ a la millor tasca musical. L’any 2016 va guanyar el Primer Premi del Concurs Internacional de Direcció d’Orquestra de Còrdova. També va ser finalista a la 56a Edició del Concurs Internacional de Direcció de Besançon, elegit entre 270 candidats de tot el món.

Ha dirigit orquestres com l’Orquestra Simfònica de Castella i Lleó, Orquestra Simfònica de RTVE, Reial Orquestra Simfònica de Sevilla, Orquestra Filharmònica de Màlaga, Orquestra Simfònica de Navarra, Filharmònica Nationala Serguei Lunchevichi (Moldàvia), Orquestra Simfònica de Tenerife, Orquestra Simfònica de Tenerima Orquestra de Còrdova, Orquestra Ciutat de Granada, Orquestra Simfònica de la Regió de Múrcia o l’Orquestra Simfônica de Port Alegri (Brasil).

Ha estat director titular del Cor d’Òpera de Màlaga i actualment és director artístic de la Jove Orquestra Barroca d’Andalusia (JOBA). A més, també ha estat director assistent a l’Orquestra Acadèmica de la Fundació Barenboim – Said, Orquestra Jove d’Extremadura i Orquestra d’Extremadura.

Ha estat director assistent de mestres com Pablo González, Domingo Hindoyán, Anu Tali, Jordi Bernácer, Manuel Hernández Silva, etc. Ha col·laborat amb cantants com Nancy Fabiola Herrera, Raquel Lojendio, Rubén Amoretti, Damià del Castell, Sandra Ferrández, Mariola Cantarero, Marina Pardo, Beatriz Díaz, Luis Cansino, Juan Antonio Sanabria, Ismael Jordi, José Antonio López, Berna Perles, Enmanuel Faraldo , Lidia Vinyes, Joan Martín Royo, Juan Sancho, etc.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.