RECITAL DE LIED

FESTIVAL DE CLÀSSICA 2022

Presentem un recital líric amb na Laura de la Fuente, soprano, i Llorenç Prats, piano.

Duo guanyador de diversos premis tant de manera individual o bé com a duo presenten un programa amb obres de Falla, Respighi, Montsalvatge i el mateix Llorenç Prats.

DUO ARTEMIS

Laura de la Fuente, soprano

Llorenç Prats, piano

 

Divendres 28 d’octubre, 19.00 h

Auditori Fundació Sa Nostra, Palma

Entrada general: 15 €

Entrada anticipada: 12 €

Menors de 30 anys i jubilats: 7 € (a taquilla)

Venda d’entrades:

www.giglon.com/academia1830

 

 

FITXA ARTÍSTICA:

Trajectòria del duo Àrtemis

A octubre del 2021 debutan per primera vegada junts a l’Auditori de “Sa Màniga”, oferint un recital de música de cambra i òpera. Després l’éxit i l’afinitat en el treball plegats, decideixen projectarse com a duo i donar-se a conèixer. En tan sols tres mesos, obtenen el tercer premi en el concurs internacional “King’s Peak International Competition” en la categoria de música de cambra, i també en la mateixa categoria, obtenen una menció d’honor al concurs internacional “London Classical Music”. Amés d’oferir diversos concerts com a duo i dins altres formacions a Mallorca, Laura de la Fuente estrenarà en maig de 2022 l’obra Vesprals de Llorenç Prats, per a soprano i ensemble de set instrumentistes, subvencionada pel IEB en la convocatòria de creació musical de 2020/21.

Laura de la Fuente

Neix a Palma, Mallorca lany 1991. Va començar el seus estudis musicals a lEscola de Música Santa Mónica, amb la professora de piano Marta Vella, i de cant, amb Alejandro Prieto i María Àngels Sarroca a Barcelona. A l’edat de deu anys es va incorporar al Conservatori Professional de Música de les Illes Balears per a l’estudi del Piano, amb Diana de Miguel i Óscar Caravaca, on es va graduar molt jove. A l’edat de setze anys va començar a estudiar cant líric, amb Juana Llabrés i amb el mestre Bartolomé Catalá.

Els anys 2012 i 2013 va estudiar al Conservatori “F. Dall’Abaco”, a Verona, i més tard es traslladà a Roma on està perfeccionant des de llavors l’estudi del cant amb la soprano Ornella Pratesi i l’estudi de la partitura amb Rolando Nicolosi.

Ha treballat en produccions com a solista a Hansel und Gretel i a l’òpera sacra L’Arca de Noé. A l’Auditòri d’Alcúdia, amb la Banda Municipal de Palma de Mallorca, oferint un Recital de Sarsuela. Al Teatre Principal de Palma, amb l’Orquestra Sinfònica de les Illes Balears, va treballar en produccions com Suor Angelica, de G.Puccini, sota la direcció del mestre Francesc Bonnin, i com a solista a la sarsuela El anillo de hierro, de Pedro Miguel Marqués, amb el mestre Luís Remartínez. També, ha col·laborat com a solista amb la Capella Oratoriana sota la direcció del mestre Gori Marcus. Ha cantat en nombrosos concerts a Espanya acompanyada pels pianistes Joan Roig, Diego Hervalejo i Albert Colomar.

Al juny de 2014, a L’Aquila (Italia), va participar en la masterclass “Il suono in movimento”, amb la soprano Antonella Cesari i el mestre Roberto Bongiovanni, cantant en el concert final amb l’Orquestra Sinfònica de Luxemburg. L’estiu del 2015 va participar en una masterclass d’interpretació amb la Pianista Marta Vella a Lisboa. En els estius de 2014 i 2015 va cantar en l’esdeveniment “Opera in Armonia” de Anzio (Itàlia). A l’octubre de 2014, va debutar a Roma amb el paper de Cherubino a “Le nozze di Figaro”, de W.A. Mozart, a l’associació “Accademia degli Invaghiti”, dirigida per Maura Ippoliti; treballant amb el baríton Mauro Utzeri, i amb el bai Federico Benetti. També en la Accademia degli Invaghiti, va participar en el Concert “Elvira”, sobre la vida de G. Puccini, i en el centenari de Mario del Mónaco amb les sopranos Ornella Pratesi i Haydee Dabusti, y el tenor Fabio Serani acompanyant al piano el mestre Rolando Nicolosi a Roma.

Al maig de 2015 torna a participar en Le nozze di Figaro en el Teatre Salvini de Pitigliano (Itàlia) per al Festival Internacional Pitigliano in Musica 2015 i, per al matei Festival, en 2016, com Donna Elvira en Don Giovanni de W.A. Mozart.

El 25 d’abril de 2015, va participar en la final del Concurs Internacional “Rolando Nicolosi”, guanyant el segon premi i a l’abril del 2016, va obtenir el primer premi.

Posteriorment es trasllada a Gènova (Itàlia), on estudiarà amb el mestre R. Giuliano i la mezzosoprano Gloria Scalchi.

Entre 2016 i 2018 va participar com a solista en diferents concerts organitzats pel conservatori N. Paganini, de Génova. A destacar al novembre de 2017 el concert de música contemporània amb l’estrena de l’obra “La terra purificata”, de Matteo Traverso, i al març de 2018 participa en el “Concerto per la donna” a l’auditorium de Gènova.

Ha rebut clases magistrals del baríton Joan Pons i continua estudiant amb la soprano romana Ornella Pratesi.

En 2021 guanya el segon premi al concurs internacional en seu a Los Ángeles dels EEUU “MAP International Music Competition”, i el tercer premi al concurs Art Jove. Próximament, a les plataformes musicals com, Spotify, Apple music o Amazon music, llancerà juntament amb en Matteo Traverso “La Terra Purificata”. Recenment ha debutat amb l’Stabat Mater de G.B.Pergolesi de la del mestre Vittorio Lumbroso.

El seu repertori inclou, a més de Iris i Cavalleria Rusticana de P.Mascagni, Suor Angelica de G.Puccini, Tosca, La Bohème i El Tríptic; el paper de Micaela de Carmen , de G. Bizet, el paper de Fiordiligi de Cosí fan tutte o Cherubino de Le nozze di Figaro, de

W.A. Mozart; i, Il Trovatore, o Un Ballo in Maschera de G.Verdi. Pel que fa a la música sacra, el Stabat Mater i la Petite Messe Solennelle de G. Rossini; el Réquiem de G.Verdi; el Stabat Mater de G.B. Pergolesi i el Gloria de A. Vivaldi, que debutarà aquest any vigent.

Llorenç Prats

Nescut d’Eivissa, va començar els seus estudis musicals a Àvila amb els professors Miguel Ángel Caro i Óscar Arroyo. Va continuar en el Conservatori Superior de Salamanca obtenint el Premi Fi de Carrera en 2013 amb les professores Patrín García- Barredo i Miriam Gómez Morán al piano i el professor Alberto Rosado en música de cambra i música contemporània. Des de 2013 estudia becat a l’Acadèmia Franz Liszt de Budapest, on va obtenir el seu màster amb les més altes qualificacions en 2015 amb els professors András Kemenes i Jenő Jandó en piano i Rita Wagner, Csalog Gábor i Zoltán Fejervari en música de cambra. Allà continua els seus estudis de doctorat en interpretació així com un grau en composició amb els professors Judit Varga, Tornyái Péter i Bálint Bolcsó en composició amb mitjans electrònics.

Ha assistit a cursos i rebut classes magistrals de piano i música de cambra dels professors György Kurtág, Ferenc Rados, Imre Rohmann, Josep Colom, Claudio Martínez-Mehner i Kennedy Moretti entre d’altres.

Ha rebut nombrosos premis com a solista i formant part de grups de cambra, destacant el Primer Premi en el Concurs Nacional de Piano “Veguellina de Órbigo” i un dels premis Arte Joven de Castella i Lleó formant part del Trio Kyoss, participant en una gira per Espanya. Com a compositor ha estat recentment guardonat amb una subvenció de creació del Institut d’Estudis Baleàrics, per la composició de l’obra Vesprals, per a soprano i ensemble, basada en el poemari homònim de Isidor Macabich i Llobet.

Ha ofert nombrosos recitals a Europa i Amèrica del Sud. Entre les seves actuacions a Espanya, destaquen la col·laboració com a solista amb l’Orquestra Simfònica de Burgos en 2009, estrenant al país l’obra Alegries de M. Hidalgo i la participació en el cicle de música contemporània de la fundació BBVA a l’Auditori Nacional de Madrid al costat del PluralEnsemble dirigit per F. Panisello en 2011. Ha estat convidat al Festival Atltszo

Hang a Budapest pel grup resident THReNSeMBLe, dirigit per Balázs Horváth, per interpretar, entre altres peces, Vortex Temporum de Gérard Grisey. Recentment ha participat com a solista en l’estrena de l’obra Gran Mar de Maties Far, juntament amb el duo Alter Face i l’Orquestra Simfónica de les Illes Balears, sota la direcció de Zsolt Nagy.

També ha ofert concerts com a solista i com a part de formacions de cambra a Alemanya, Polònia i Uruguai. Actua amb assiduïtat al costat de la cellista hongaresa Eszter Karasszon. És membre del Trio Colombram (amb la violinista Catalina Sureda i el violoncelista Esteban Belinchón) i del Duo Artemis (amb la soprano Laura de la Fuente). Així mateix col·labora assiduament amb la JONDE, l’OSIB, els coros del Teatre Principal i la Coral de la UIB, i la capella oratoriana de Sant Felip Neri de Palma.

Ha registrat en directe l’estrena del concert per a piano estès i orquestra Blue Oranges, compost i dirigit per Michał Janocha, al costat d’altres obres de la compositora i pedagoga polonesa Lidia Zielinska a Poznań, Polònia. Així mateix el 2017 va participar en l’enregistrament d’un CD encàrrec de l’Ambaixada Argentina a Hongria, homenatge a Bartók i Ginastera, interpretant també peces seves per a piano, juntament amb la sonata per a piano de Bartók i la 3era sonata per a piano de Ginastera.

En l’actualitat compagina els seus estudis i la seva activitat professional com a intèrpret amb una tasca docent, sent des-d’el 2018 professor associat de música de cambra al Conservatori Superior de Música de les Illes Balears.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.