Represa d’activitats

PRESENTACIÓ FESTIVAL CLÀSSICA 2020 TARDOR

Benvolguts amics,

Passat l’estiu tornem a programar les activitats del festival de clàssica d’Acadèmia 1830 per aquesta tardor de 2020. Aquest festival havia d’estar centrat a la figura de Beethoven, del que commemoram el 250 aniversari del seu naixement. Per aquesta festa programem quatre activitats:

El 2 d’octubre podrem escoltar el Trio Arxiduc a la Fundació Sa Nostra de Palma. El 7 de novembre al teatre Xesc Forteza interpretarem el seu 5è concert per a piano i orquestra Emperador, amb la interpretació al piano del jove promesa Ahmed Alom, que actualment està acabant els seus estudis a la Manhattan School of Music en Nueva York. El 13 de novembre interpretarem l’Eròica de Beethoven, però en versió de cambra per a quartet feta per l’alumne de Mozart, J. N. Hummel. I per últim 18 de novembre una conferència sobre l’Eròica de Beethoven: un abans i un desprès, impartida pel violoncel·lista i pedagog Oriol Palou.

Al festival també podrem escolar un programa de música francesa: Cançons de Berlioz i Duparc i La mer de Cl. Debussy el proper 3 de novembre a l’església de Santa Tereseta de Palma i al cor de veus blanques Vokalars de Madrid dirigit per na Núria Fernandez Herranz, una de les millors formacions espanyoles en aquest moments. I la recuperació d’un dels gran compositors mallorquins del segle XX Roman Alís, i que avui en dia ha quedat pràcticament oblidat. Interpretarem el seu concert per a piano i cordes, interpretat pel seu estudiós i excel·lent pianista Albert Díaz.

Per últim, iniciam un nou cicle de concerts dins el festival: Un cicle de joves intèrprets a Can Balaguer per donar una primera oportunitat les joves promeses. Aquest any podrem escoltar als joves: Aina Amengual, Bernat Martí, Pau Hernández, Magí Garcies i Clara Mascaró.

Tot això conforma un festival ambiciós, que hem hagut de concentrar amb aquesta tardor perquè s’havia quedat en suspès al març per la pandèmia. Reprenem les activitats amb gran il·lusió i esperant que agradi i interessi als amants de la música clàssica.

Vos hi esperem a tots!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.