Romanticisme simfònic

El simfonisme romàntic.

El Festival de clàssica Mallorca 2024 continua el seu camí i el proper concert serà el dia 20 d’Agost al Castell de Bellver i està dedicat a dos compositors del primer romanticisme: Fèlix Mendelssohn i Robert Schumann que a més a més eren bon amics.

Primer interpretarem el concert per a violoncel i orquestra en La menor Op 129 de R. Schumann escrita l’any 1850, ja a la maduresa del compositor. És una obra de gran lirisme i virtuosisme tocada pel violoncel·lista francès Florent Audivebrt.

Completarà el concert Simfonia nº 4 Italiana Op. 90 en La M de Fèlix Mendelssohn interpretada per l’orquestra Acadèmia 1830. Una obra en la que el compositor vol transmetre les impressions i l’atmosfera del país llati al que va viatjar l’any 1930. Durant molt de temps ha estat considerada la millor de les simfonies del compositor alemany.

Florent Audibert
violoncel·lista

Després d’haver obtingut dos primers premis al Conservatori Superior Nacional de Música de París, en violoncel i en música de cambra (classes de Jean-Marie Gamard i Jean Mouillère), Florent Audibert va prosseguir els seus estudis de perfeccionament al Conservatori Nacional Superior de Música de Lió, a la classe d’Ivan Chiffoleau i de tècnica barroca amb Christophe Coin i Anner Bylsma. Com a part de la seva formació, participa en diverses classes magistrals amb Janos Starker, Arto Noras i Steven Isserlis, entre d’altres.

Des de l’any 2000 és nomenat violoncel principal de l’Orchestre de l’Opéra de Rouen-Normandie.
Ha estat semifinalista als concursos Rostropovich el 2001 i Bach a Leipzig 2003.
Contractat per Lorin Maazel, Florent Audibert va participar a la temporada operística 2006-2007 amb l’Orquestra de la Comunitat Valenciana (Espanya), primer director convidat Zubin Mehta.
La seva carrera com a solista comprèn un repertori que va des de Vivaldi i Carl Philipe Enmanuel Bach (en violoncel barroc) fins a Ligeti i Gulda, incloent Haydn, Beethoven, Dvorak, Lalo, Txaikovski, Brahms, Saint-Saëns, acompanyat d’orquestres com La Filharmònica de Niça, Òpera de Rouen, Orxestre de Cannes-PACA, Orquestra Filharmònica de Malàisia, Camerata de Kuala Lumpur…
Apassionat de la música de cambra, ha actuat amb artistes com Marielle Nordman, Ivry Gitlis, Alain Planès, Bruno Pasquier, Jean Mouillère, Frederic Aguessy, Michel Lethiec, Jean-Jacques Kantorow, Raphaël Oleg, Kenneth Weiss, Gary Hoffman…, convidat de Festivals com el de Prades, l’Orangerie de Sceaux, el Théâtre des Champs-Elysées, el Festival des Arcs, les trobades de violoncel de Callian, el festival de Besançon, les trobades de violoncel de Beauvais, entre altres esdeveniments. És membre de l’Ensamble Calliopée des de 2008.

La seva discografia inclou al voltant de quinze enregistraments, en duo de Violoncel amb el seu germà Frédéric, amb el pianista Rémy Cardinale en instruments històrics (integral Fauré, Brahms), amb el conjunt Calliopée (Martinu, Vierne, Durosoir…)
Molts han rebut elogis de la crítica : Choc de la Musique, 5 diapasons, ffff Télérama, Coup de coeur, Piano Magazine, etc.

La docència és una part important de la seva vida com a músic. Ara aquesta professor al Conservatori de Rouen (Normandia). Ha participat en nombroses acadèmies (les Arcs, Nice, Neuvic, Saint Cézaire, etc.) i des de fa uns quants anys imparteix classes magistrals a Malàisia (Johor Bahru i Kuala Lumpur), Colòmbia (Buga) i Espanya (Conservatori Superior de Palma).
És convidat regularment com a jurat dels concursos dels Conservatoris Nacionals Superiors de Musica a Lió i París.

Florent participa regularment en projectes de música contemporània, cosa que li ha permès conèixer i treballar amb compositors com Maurice Ohana, Henri Dutilleux, Philippe Manoury, Bruno Mantovani, Edith Canat de Chizy, Betsy Jolas…
Altres compositors li han confiat la creació de peces com Philippe Hersant i Benoît Menut.
Florentine Mulsant, Eric Tanguy i Graziane Finzi han compost unes sonates per a dos violoncels, dedicada al duo que forma amb el seu germà Frédéric i creades el 2021.

Florent Audibert toca un violoncel anònim italià del 1595

Castell de Bellver. Palma
29 d’agost de 2024 a les 21 h

Entrades: 15 €
Descomptes per a jubilats i estudiants

Venda d’entrades on line:
a Palma cultura:
https://www.palmacultura.cat/
https://palmacultura.koobin.cat/index.php
Venda general d’entrades: a Taquilla del Castell  (1h abans de començar) 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.